Bør du reparere eller udskifte taget?

Husejere med tagproblemer har som regel to muligheder: enten at reparere taget eller at udskifte det. Spørgsmålet er, hvilken man skal vælge. Den bedste og billigste løsning er ikke altid den mest ligefremme. For en del vil udskiftning af taget være en dyr løsning. Svaret er derfor at forstå vigtigheden af en bygnings tag.

For at forøge husets levetid er det nødvendigt at holde taget i god stand. Selvom det umiddelbart skulle give sig selv, bør husejere tænke på, at tage ikke er lavet til at holde for altid. Nødvendigheden af reparationer og vedligeholdelse hører ikke op. Man kan godt forvente at opleve lækage. Revnede tagspåner er en udmærket måde at lokalisere tagets svage punkter. Det er bedre at få en lokal fagmand til at lave en tagrens for at undgå sådanne problemer, inden de gør det nødvendigt at skifte hele taget.

LÆS OGSÅ: Gør din bolig klar til efteråret

Når man vælger mellem reparation og udskiftning af taget, er den vigtigste faktor prisen, og som regel er tagrens den billigste løsning. Til forskel fra udskiftning er reparationer ikke forbundet med omkostningsfuld destruering og bortskaffelse af affald, for så vidt de foretages i tide, mens der kun er små skader at udbedre. Forsømmelse af nødvendige reparationer giver en øget sandsynlighed for at fugt trænger frem til andre steder og forårsager betydelig skade, som eventuelt kunne nødvendiggøre en udskiftning af hele taget.

Det er let at forsømme en mindre reparation. Men de små problemer kan hurtigt blive til store problemer, hvis de ikke vies tilstrækkelig opmærksomhed. At hyre en tagtækker er en let måde at lokalisere de steder, hvor taget trænger til reparation. Lad ikke en lille utæthed eller en afrevet tagspån trække dig ud i større problemer.

Skriv et svar