stoppet toilet

Design dit eget badeværelse

Hvordan dit badeværelse er indrettet er faktisk 100 % op til dig selv! Du behøver hverken at være håndværker, rigmand eller finde en rig oliesheik for selv at kunne bestemme, hvordan badeværelse indretningen ser ud fra A-Z!

I denne tekst vil vi gennemgå nogle af de ting. Man typisk forbinder med badeværelse indretning, så du har en bedre idé om hvilket projekt du står foran. Vi kommer ind på størrelse, skabe, lys, ventilation og meget, meget mere. Held og lykke med badeværelse indretningen – Jeg håber, at denne tekst vil hjælpe dig!

Hvor stort skal badeværelset være?

Der findes forskellige betegnelser for badeværelsesstørrelser. Alt finde ud af hvor stort dit badeværelse overhovedet kan og skal være er naturligvis det første skridt hen i mod badeværelse indretning. Betegnelserne er som følger:

  • Luksus badeværelse: Her har man både toilet, bidet, to håndvaske, adskilt karbad og bruser, spa og endda endnu mere. Det er meget få mennesker, der har råd til luksus badeværelse, men de der har, inkluderer også ofte motionsudstyr med videre. Her er vi ude i lidt mere excentrisk badeværelse indretning, men det er naturligvis en mulighed.
  • Fuldt badeværelse: Her har man et toilet, en håndvask og et kombineret badekar med bruser. Dette er et meget almindeligt badeværelse og fylder typisk 34 meter eller lignende.
  • Halvt badeværelse: Her er der udelukkende et toilet og en håndvask. Mange huse har både et fuldt og et halvt badeværelse. Halve badeværelser kan ikke indrettes videre forskelligt, da der ikke er megen plads.

Dit badeværelse er sandsynligvis af typen ’fuldt badeværelse’, da dette passer til de fleste danskeres pengepung og smag. Med netop denne type af badeværelser er der heldigvis også gode muligheder for badeværelse indretning!

Masser af plads til skabe

Er du typen, der designer dit eget badeværelse, skal du sørge for at inkludere rigtigt meget skabsplads. Tommelfingerreglen er, at man næsten ikke kan få nok. Det er altid muligt at fylde mere på de skabe, man allerede har gjort plads til, men mangler man lige pludseligt plads, står man i en rigtigt uheldig situation.

I forhold til badeværelsesindretning bør du mindst have 2-3 forskellige skabe til et større badeværelse. Sørg også for stænger, du kan hænge håndlæder og tøj på, så det ikke sjasker håndvask eller bordplads til.

LÆS OGSÅ 5 hurtige tips til badeværelset

Lys til badeværelset

Skal man vælge naturligt eller kunstigt lys til ens badeværelse indretning? Dette spørgsmål ender rigtigt mange mennesker ofte med at spørge sig selv om, når de står foran at skulle designe deres eget badeværelse. Lad os bryde det op i 2:

  • Naturligt lys, som kan skaffes gennem vinduer – og loftsvinduer, hvis du har penge til det – er en meget smuk måde at skaffe lys på. Dette er en delikat detalje, der kan gøre enhver badeværelse indretning en hel tak bedre!
  • Kunstigt lys er metoden, de fleste vælger, når de designer deres badeværelse. Sørg for hellere at have for meget ind for lidt af det, da for lidt lys gør det svært at se alle de flotte detaljer og den slid, man har lagt i ens badeværelse indretning.

 

Andre ting

I denne tekst har vi ikke været inde på ting som ventilation, der også medfører mange fordele, hvis propert opsat. Du burde dog have en overordnet idé om hvad du skal i gang med, hvis du vil designe dit eget badeværelse, eller skal stå for badeværelse indretningen.

Held og lykke med missionen – det rigtige badeværelse til den rigtige person venter lige rundt om hjørnet!

Skriv et svar