stoppet toilet

Feng shui indretning af badeværelset

Feng shui til badeværelset er utroligt vigtigt, selvom badeværelset er det mindste rum i huset. Her kan du læse fire nemme tips til feng shui indretning af badeværelset.

Feng shui betyder egentligt vind og vejr. Helt konkret er den en filosofisk teori om indretning, der stammer fra asien, og hvis eneste formål er at skabe en harmonisk indretning i hjemmet.

Ved at gøre dette skulle man gerne opleve et bedre sammenspil mellem mennesker og omgivelser. Se her, hvordan du får feng shui i badeværelset:

Døren lukket og sædet ned

Der bliver brugt energi inde i badeværelset, og af den grund er det også muligt at spilde energi. Vil man følge grundprincipperne af feng shui indretning af badeværelset, skal man derfor sørge for at holde døren lukket og toiletsædet nede.

Derudover er det også ordentligt etikette at holde såvel sædet nede som døren lukket til badeværelset. Her spiller feng shui indretning og badeværelsesetikken sammen i et smukt sammenspil.

LÆS OGSÅ Stoppet toilet? Sådan fixer du et stoppet toilet

Et tæt og iltet badeværelse

Først og fremmest skal der være masser af ilt i lokalet, så energien kan flyde frit. Dette kan f.eks. løses ved proper ventilation, men ikke ved at holde et vindue åbent, da energien i dette tilfælde vil forsvinde helt i stedet for.

Sørg derudover for, at der ikke er læk nogle steder i badeværelset på rør eller lignende. Hvis badeværelset drypper, kan det ifølge feng shui indretning have en negativ effekt på alle husets beboere. Vores hus er, trods alt, et spejlbillede af os selv, hvorfor huset ikke bør lække.

LÆS OGSÅ: 5 temaer til badeværelsesindretning

Vælg feng shui venlige farver

Farverne på dit badeværelse har gigantisk effekt på feng shui! At vælge farver der associerer til de naturlige elementer sørger for, at energien bliver delt godt ud i rummet. Af rigtigt gode valg til feng shui indretning til badeværelset kan blandt andet nævnes sandfarve, brændt orange og bladgul.

Træ til badeværelset

Ved hjælp af træelementer i badeværelset kan man balancere noget af den overskydende vandenergi.  Siden at planter blandt andet repræsentere træenergien, kan du passende opsætte et par planter i vindueskamme, en lille bambus, en kaktus eller des lignende.

Tilmed kan træer og planter hjælpe med at skabe en bedre iltbeholdning i badeværelset. Da badeværelset er det sted, hvor du i mange tilfælde skal starte dagen, kan du ved hjælp af proper feng shui indretning få en meget bedre start på dagen, end hvad ellers var muligt.

Feng shui behøver slet ikke at være særligt svært, men hvad, hvis udført korrekt, hjælpe med at bringe energien i dit hus og liv i balance.

Skriv et svar