Fordelene ved en energisparepumpe

Trænger din gamle cirkulationspumpe til at blive skiftet ud vil det være en god idé at vælge en sparepumpe. Lidt afhængig af dit generelle forbrug og størrelsen på din bolig vil en investering i en ny sparepumpe være tjent hjem på 1½ 3 år. (Cirkulationspumpen er den motor, der skubber det varme vand rundt i dine vandrør, så det kommer ud til vandhanen/radiatoren).

Grundfos er en af verdens største producenter af cirkulationspumper. Det har de været i mange år og derfor sidder der med stor sandsynlighed allerede en Grundfos-cirkulationspumpe i din bolig.

Grundfos og andre producenter er langt fremme med udviklingen med energi-effektive pumper og skifter du den gamle pumpe ud med en sparepumpe er det tæt på, at du kan halvere dit el-forbrug til pumpen. Det skyldes, at en sparepumpe automatisk tilpasser sin pumpeydelse alt efter det aktuelle varmebehov huset har.

LÆS OGSÅ Gode råd til energisparende vinduer

Under de rigtige forhold kan sparepumperne i dag komme helt ned på et forbrug på 4-5 watt, hvilket er ekstremt lidt i forhold til tidligere modeller, hvor forbruget let kunne ligge på 60-100 watt.  Det går fint i tråd med de politiske mål om at reducere CO2-udslippet og dermed hjælpe miljøet.

Der foruden har de nye pumper den fordel, at de nedsætter pumpens levetidsomkostning med 25-30% samtidig med at de fjerner noget af den støj, der kan være i et varmeanlæg.

Opvarmes din bolig med fjernvarme, olie, gas eller fast brændsel og det varme vand i varmeanlægget pumpes rundt med en traditionel trinreguleret cirkulationspumpe vil det være relevant at skifte til en trinløs regulerbar A-mærket sparepumpe.

LÆS OGSÅ Udendørslamper og halogenlamper fra Le Klint

Spar også penge på varmepumper

Hvis du vil spare penge, så er en varmepumpe også et rigtig fornuftigt sted at lægge en investering. Har du f.eks. et oliefyr kan der være op til kr. 12.000,- at spare årligt ved at udskifte til en varmepumpe.

Der er selvfølgelig en række faktorer som gør sig gældende omkring lige præcis dit hus, tilslutningsforhold, isolering mv., men generelt set, kan der være hurtige penge at spare.

Hvis du f.eks. skifter fra oliefyr til varmepumpe, skal du nok regne med en tilbagebetalingstid på ca. 5-6 år.

Skriv et svar