Gode råd til tyverisikring af huset (1. del)

Det er både irriterende og ubehageligt med indbrud i hjemmet. Èn ting er at man mister ting, man er glad for, men følelsen af at nogen har været inde i ens hjem og snuse rundt er temmelig ubehagelig – og oveni det, skal man efterfølgende også igennem forsikringsmøllen.

Der er derfor god grund til at gøre, hvad man kan for helt at undgå uønskede gæster. Her følger nogle gode råd til at gøre dit hjem mindre attraktivt for indbrudstyve.

Afskær flugtvejene

Selvom det kan lyde paradoksalt, handler tyverisikring i høj grad om at sørge for, at tyvene ikke kan komme ud igen. Hvorfor?

Det vil altid være nemt for en tyv at komme ind i en bolig. Det kræver kun en smadret rude at skabe adgang til din bolig, og dét er der desværre ikke så meget, du kan stille op mod.

Men hvordan vil en tyv komme nemt og hurtigt ud ad et vindue med dit fladskærms-tv og dine dyre møbler? Det er ikke så enkelt, og derfor vil en indbrudstyv som det første, allerede inden indbruddet sker, kigge efter en dør vedkommende kan komme ud ad igen.

Det er derfor en god idé at have låsecylinder på begge sider af dine døre – både hoveddøre og terrassedøre. På denne måde kan døren kun låses op med en nøgle (som du naturligvis ikke har siddende i døren), og på den måde har du gjort livet mere besværligt for indbrudstyven, som med stor sandsynlighed i stedet vil finde et andet hus at slå sig løs i.

 

Skriv et svar