Gode råd til tyverisikring af huset (2. del)

Her kommer anden del af, hvordan du bedst tyverisikrer dit hus.

Vælg vinduer med pålimede glaslister

I især villakvarterer tiltrækker larm opmærksomhed, og de fleste indbrudstyve vil derfor ikke som det første være interesserede i at smadre et vindue.

I stedet vil tyvene ofte pille glaslisterne af, hvormed ruden kan pilles forsigtigt ud. Dette kan du forhindre ved at vælge vinduer med pålimede glaslister i stedet for de traditionelle glaslister, der er sømmet fast. Et søm kan lirkes af – en limet glasliste er umulig at få løs.

Undgå tæt bevoksning

De fleste indbrudstyve foretrækker at kunne arbejde i det skjulte, hvilket krat og høje hække ud til vejen netop tilbyder.

Har du dit hus godt skjult, kan du derfor overveje at tynde ud i grundens bevoksning.

Lad lyset være tændt

I de mørke perioder kan du med fordel have lidt lys tændt, hvis du ikke er hjemme. De fleste indbrudstyve screener huse allerede fra vejen og et hus med lys indenfor vil i langt de fleste tilfælde ikke undersøge nærmere.

Er du væk i en længere periode, kan du anskaffe dig en billig timer, du kan tilslutte stikkontakten,
så lyset automatisk tænder og slukker på bestemte tidspunkter.

Mærk dine genstande og skriv serienumre ned

Det er svært at få solgt en stjålet pc, hvis den er mærket. De fleste forsikringsselskaber tilbyder udlån af en graveringspen, hvormed du kan skrive navn på eksempelvis elektronik. Ofte følger der også klistermærker med, som du kan sætte i dine ruder, hvorpå indbrudstyvene gøres opmærksomme på at værdigenstande er mærket.

Husk også at skrive serienumrene på dit elektronik ned – det kan identificere dig som ejeren, hvis du skulle være så uheldig at få indbrud, men alligevel så heldig at nogle af tingene senere dukker op igen.

LÆS OGSÅ 1. del 

Skriv et svar