Gode tips til dit nye tegltag

Der er mange ting der skal være i orden for at du er sikret et godt nyt tegltag.

Når du vil lægge et nyt tegltag er der mange ting du skal være opmærksom på. Erfaringer fra tidligere projekter har desværre vist at det er område man skal være ekstra påpasselig på og man bør sikre sig ekstra godt inden byggeriet går i gang.

En undersøgelse fra byggeskadefonden fra 2006 påviste at der var både fejl og mangler i forbindelse med tagkonstruktioner med tegl, i helt op til 80 procent af de undersøgte tilfælde. I 30 procent af de undersøgte tilfælde anbefalede byggeskadefonden at taget blev lagt helt om.

Dermed stod mange familier med håret i postkassen og dem der ikke havde sikret sig igennem skriftlige aftaler og bindende kontrakter stod med en kæmpe ekstra regning selvom der i mange af tilfældende var tale om byggesjusk.

Få garanti på dit nyt tegltag

Det er en rigtig god ide at finde en samarbejdspartner der kan sikre dig garanti på dit tegltag da du desværre ikke kan vide dig sikker på et godt resultat som udgangspunkt. Forskellige entreprenører føler sig måske presset til at give urealistiske tilbud på grund af den store konkurrence på markedet og da de kender til udformning af kontrakter, så de ikke kan stilles til ansvar, ender det ofte med en sørgelig proces for de enkelte familier. Det sker eksempelvis at visse dele af tagkonstruktionen ikke er indskrevet i kontrakten og på den måde bliver husejere fanget i en situation hvor de bliver nødt til at acceptere mer omkostninger i forhold til det tilbud de fik i første omgang. Der findes eksempler hvor familier er gået konkurs med deres projekter på grund af dette.

Tjek nettet inden du får lagt nyt tegltag

Det er en god ide at se dig omkring på nettet inden du siger ja til et tilbud. På nettet skriver andre om deres erfaringer med at lægge nyt tegltag og du kan stille direkte spørgsmål på blogs og debatforums. På den måde kan du få uvildige råd inden du går i gang med din tagkonstruktion.

Der er forskellige fingerregler når du vil lægge nyt tegltag. En er at du ikke bør sige ja til et tilbud hvor firmaet ikke vil give visse garantier eller skrive under på bindende aftaler.

En anden er at det er en god ide at alliere sig med eksperter på området der kan indhente et samlet tilbud til dig med garanti. I visse tilfælde kan du få helt op til 30 års garanti på nyt tegltag.

Skriv et svar