Gør din bolig klar til efteråret

Måske vi er tidligt på den, men på den anden side, så kan vi ikke løbe fra, at sommeren så småt er ved at være forbi. Desuden er det altid godt at være på forkant med efteråret og vinterens hårde vejr, så du ikke pludselig står med et dryppende tag eller andre lignende problemer. Her har vi listet nogle gode råd til, hvordan du kan gøre huset klar til efterår.

Det er selvfølgelig ikke alt herunder, der ligefrem er gratis, derfor kan du med fordel optage et lån hos Santander og få hjælp til at gøre dit hus helt klar.

 

Efterisoler dit loft

Alle husejere bør efterisolere deres loft, hvis de har boet i deres hus i mere end 15 år. Man siger nemlig, at op til 30% af varmetabet sker gennem loftet. Dette skyldes typisk utilstrækkelig isolering fra oven. Dette er ikke et problem for beboere i lejligheder, da overboen er med til at ”stoppe” varmen fra at forsvinde.

Så for at spare på varmetabet, bør du starte med at isolere loftet.

Herunder kan du se en lille video med gode råd, når du skal isolere loftet:

LÆS OGSÅ: Energimærkning af huse

Undersøg taget for utæthed

Én ting som du i hvert fald skal holde særligt øje med er dit tags tilstand? Har du for nyligt oplevet nogle utætheder? Også selvom det bare har været mindre dryp, er det noget, der bør tages særdeles alvorligt.

Hvis Danmark bliver ramt af et skybrud, hvor det står ned i timevis, så vil de få dryp let kunne udvikle sig til et sandt mareridt. Og så er det altså for sent for dig. Derfor bør du allerede nu gå i gang med at tjekke dit tag for alle former for utæthed.

LÆS OGSÅ: Bør du reparere eller udskifte taget

Rengør dine tagrender

Selvom det har været sommer og sol, så kan der alligevel godt være beskidt i dine tagrender grundet en fuglerede eller andet, som kunne skabe en forhindring for regnvandet.

Derfor bør du gå op på stigen og undersøge forholdene, så dine tagrender kan tage sig af vandet, når regnsæsonen begynder.

Denne proces bør du gentage jævnligt over efteråret og vinteren, så du sørger for, at nedfaldne blade heller ikke hober sig op.

 


Det var vores tips til, hvordan du kan forberede din bolig til efteråret. Har du flere gode råd, så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.


 

Skriv et svar