Sådan vælger du den rette stige til huset

De fleste tænker nok, at en stige bare er en stige. Men stiger findes faktisk i mange forskellige størrelser og modeller. Det vil du lære mere om i denne artikel, så du kan vælge den rette model til dine behov.

Til privat og professionelt brug

Stiger bruges af både private og professionelle. Private såsom husejere vil fra tid til anden få brug for at komme op i højden for at samle frugt eller tømme tagrender. Det kan også være, at taget skal efterses eller der skal reddes katte fra naboen.

Professionelle derimod såsom håndværkere og bygningssagkyndige har brug for stiger, når bygninger skal efterses, der skal males eller monteres. Professionelle har et meget hyppigere brug af stiger og vil derfor nyde godt af at købe dem i den bedste kvalitet.

Stiger er stadig årsag til en del arbejdsulykker. Så det gælder om at have det rette udstyr for at minimere risikoen.

LÆS OGSÅ Trænger din bolig til nyt tag

Wienerstigen

Den mest klassiske model er nok wienerstigen. Den udmærker sig ved at have to ben, som bliver holdt sammen af kæder. Der er trin på begge ben.

Og modellen er brugbar og anvendelig for alle, der skal arbejde lidt over jordoverfladen. Og så udmærker den sig ved, at man faktisk kan stå mere end en ad gangen.

Trappestigen

Trappestigen har også to ben og kæder, der holder sammen på benene. Men kun trin på det ene af benene.

LÆS OGSÅ Gode råd inden du bygger ny garage

To materialer

Du kan typisk finde modeller i træ eller aluminium. Om du vælger den ene eller den anden er lidt en smagssag. Aluminiummen er lettere, men træet kan omvendt holde længere.

Priser

En wienerstige koster typisk mellem 500 og 1000,- i et typisk byggemarked. Prisen afspejler, hvor mange trin, der er på stigen.

Og dermed også, hvor højt du kan nå med stigen. Der er også forskel på bredden af trinnene.

Skriv et svar