stoppet toilet

Stoppet toilet? Sådan fixer du et stoppet toilet

Har du problemer med et stoppet toilet derhjemme? Så er du landet det helt rette sted, da vi her viser dig, hvordan du kan få fixet dit stoppede toilet hurtigst muligt.

Der er nemlig ikke noget mere frustrerende end at have et stoppet toilet, da det er én af de vigtigste ting i huset – som man bare ikke kan undvære – ikke engang i én dag.

Brug ikke kemikalier til et stoppet toilet

Hvis dit WC bliver ved med at være stoppet selv efter lang tid, så er det næste skridt altså ikke at gribe til kemikalier som afløbsrens eller klorin. Dette er der mange der gør, når det drejer sig om et stoppet afløb – men dette ville være en fejl.

Dette er produkter, der i sig selv er tvivlsomme produkter, som de fleste eksperter faktisk fraråder, at du bruger på grund af miljøhensyn. Her er den gode nyhed dog, at den slags kemikalier ikke rigtig egner sig til et stoppet toilet – så du er faktisk home free, hvis du undlader at bruge dem.

I denne proces skal du snarere bruge mere manuelle virkemidler som svuppere, afmontering og i sidste instans – en professionel kloakservice.

Hvordan skal jeg så fixe et stoppet toilet?

1. Prøv med svupperen

For det første så skal du bare prøve og se om din svupper kan fixe problemet, som du oplever derhjemme. Hvis dette vandchok ikke fjerner proppen i toilet, så er det bare på med de gode gamle gummihandsker og frem med svupperen.
Så skal du bare anbringe svupperen i toiletkummen, så den lukker helt for vand og luft ned i kummen. Foretag derefter nogle kraftige pumpebevægelser i et par omgange, så du virkelig får sat skub i tingene. Det vil meget tit og ofte være nok til at fixe et stoppet toilet. Det er muligt, at pumpningen skal gentages et par gange.

2. Hæld en spand vand i toilettet

Ofte er: alt man skal bruge lidt tid, en god portion opvaskemiddel og en spand varmt vand: Hæld det i på én gang, så kan det være, at svuppet fjerner det, der sidder fast. Prøv et par gange. Så længe vandet siver ud, er der faktisk håb forude.

3. Må jeg selv udskifte toilet?

Du må faktisk gerne som en privatperson udskifte et stoppet toilet selv og også afmontere det for at rense røret under dit toilet. Dette skal du kun gøre, efter du har lukket for vandet ved hovedhanen, inden du flytter dit toilet. Du tænker sikkert, at dette siger sig selv, men mange oplever faktisk at skabe problemer med dette.

VIGTIG VIDEN: Du må ikke begynde at reparere dine kloakrør. Hvis de for eksempel er revnede eller beskadigede, så skal en autoriseret kloakmester faktisk ifølge loven udbedre skaden for dig.

stoppet toilet

Stadig stoppet toilet? Så få hjælp

Du du har et stoppet toilet efter alt det ovenstående, så skal der altså mere drastiske midler til. Her må du gøre op med dig selv, om du selv vil gå i gang, eller om du skal have faghjælp i form af en kloakservice.
Du kan også benytte tak.dk, hvor en handyman kan guide dig frem til en løsning.

Et stoppet toilet er generende

Det er klart at et stoppet toilet er noget af det mest irriterende, som vi kan opleve i vores hverdag. Det fylder meget at have et ordentligt wc, hvilket man bare ikke har, når det er gået i stykker. Derfor er det selvfølgelig også et problem, som man bare gerne vil have fixet lige med det samme, hvis du oplever at døje med et stoppet toilet.

Men hvis du nu ikke selv kan fixe det, så må du jo ud og have noget hjælp, da man bare ikke kan leve med et stoppet toilet i særlig lang tid.

Skriv et svar