Trænger din bolig til nyt tag

Foråret er så småt på vej, og dermed er det også tid til at få efterset boligen for de mulige skavanker, som sneen og de kolde måneder må have gjort ved din bolig. Hjemme hos mig har mange hårde vintre, alger, mos og flere års slitage efterhånden sat sit præg på mit tag, så det nu er ved at være nedslidt. Jagten på et nyt tag er nu gået ind, og jeg ser frem til lunere vejr, så arbejdet kan gå i gang.

Nu er så spørgsmålet, hvilket tag skal jeg vælge? Mulighederne er mange. Jeg er fx selv støt på både skifertag, cementtag, tegltag og Decra tag.

  • Decra tag er en blanding af stål og aluzink, som gør taget holdbart og slidstærkt og med en lang levetid. Det er godt til at holde vand og sne ude. Derudover er tagpladerne lyddæmpende, hvilket er godt i forhold til støjgener fra hagl og styrtregn, hvis du fx bruger 1.salen og er tæt på tagfladen.
  • Tegltag er lavet af teglsten, som brændes ved en høj temperatur, derved er det et meget slidstærkt tag. Det kan holde ca. 50 år og er god til at holde sig mos- og algefri.
  • Cementtag er også et slidstærkt tag med lang holdbarhed og budgetvenligt. Det skal ligesom tegltag kunne holde sig alge- og mosfrit i mange år.
  • Skifer er et holdbart tag, der kan holde op til 100 år, når bare det er lagt rigtigt. Ulempen er dog, at et skifertag er meget dyrt, og da det ofte bliver lagt med dobbeltlægning, skal der bruges mange sten til at dække dit tag.

Så hvad skal jeg vælge?

Alt i alt skal alle tage gerne kunne holde i mange år, og disse ovennævnte tage er alle meget holdbare og slidstærke. Derfor kommer valget af nyt tag nok nærmere til at afhænge af, hvor mange penge jeg vil bruge på det, og hvordan tagpladerne designmæssigt kommer til at se ud på mit hus. Her må jeg rådgive mig med en god tagekspert. Umiddelbart hælder jeg til et nyt Decra tag, som jeg har set hos Bakkegårdens Tagrens.

Husk undertaget

Husk også at efterse dit undertag. Hvis kvaliteten ikke er så god, så holder undertaget ikke så mange år end et undertag af god kvalitet. Hos DUKO, Dansk Undertagsklassifikationsordning ApS, kan du få råd og vejledning om valg af materialer til undertaget. Når dette tag skal skiftes ud, kan det være nødvendigt at tage hele taget ned, både over- og undertag. Det betyder, at det kan blive en dyr fornøjelse, at få udskiftet ens undertag.

Glaseret tegltag

P.s. Et lille tip. Hvis du er blevet forelsket i et glaseret tegltag, så er det en god idé at checke lokalplanerne, inden du løber ud og køber et nyt tag. Her vil der ofte stå, om boligen må have sådan et tag. Vi har sikkert alle hørt om stridigheder angående glaserede tage, som er endt i retten.

Skriv et svar