Udnyt fradraget så længe det varer

Der må og skal ske miljøforbedringer, hvis de fremtidige generationer også skal have en jord at leve på, og det er et område, regeringen har stort fokus på.

Det betyder, at håndværkerfradraget/servicefradraget også gælder i 2014, men indtil videre ser det ikke ud til også at blive tilfældet i 2015, så har du noget, der trænger til at blive renoveret, er det nu, det skal gøres, hvis du vil være sikker på at spare penge.

Hvor stort er håndværkerfradraget?

Håndværkerfradraget er ikke blot et lille tilskud til renoveringen. Det kan faktisk finansiere en stor del af projektet – især hvis du ikke bor alene i huset eller lejligheden.

Du kan få fradrag for op til 15.000 kr. i 2014 pr. beboer over 18 år i husstanden, og det kan sagtens være over flere omgange. Det kan altså godt være flere forskellige renoveringsprojekter, du får fradrag for.

Hvad kan du få fradrag for?

Håndværkerfradraget, eller servicefradraget som det også kaldes, dækker en bred vifte af ydelser, og det er arbejdslønnen, du kan få fradrag for. Der er naturligvis de fleste opgaver inden for byggeri og energioptimering samt havearbejde, rengøring m.v., men herudover er det også muligt at gøre brug af det i forbindelse med eksempelvis vinduespudsning eller børnepasning i hjemmet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din opgave kan omfattes af håndværkerfradraget, kan du se en liste over godkendte ydelser på Skats hjemmeside.

Husk på mulighederne

Mange håndværkere forsømmer dog i tilbuddet at gøre kunderne opmærksomme på, at der er mulighed for fradrag på en stor del af regningen.

Den store besparelse med fradraget er det, som kan være tungen på vægtskålen, når kunderne skal vælge, om de i første omgang skal have projektet udført nu, og om de ender med at vælge dig.

Skriv et svar